Когато говорим за българска традиционна кухня, позната по целия свят, веднага

...
Когато говорим за българска традиционна кухня, позната по целия свят, веднага
Коментари Харесай

Обичаната по цял свят българска шарена сол

Когато приказваме за българска обичайната кухня, позната по целия свят, незабавно се сещаме за баница, шопска салата, кисело мляко и други сходни артикули, които постоянно намират място на масата ни.

А в този момент от кулинарния уебсайт Taste Atlas направиха още по-популярна и една обичайната родна фалшификация - шарената сол. Любовта ни към нея датира още от детството, когато просто няма по какъв начин да не сме хапвали филии, поръсени с нея.

Според уеб страницата, това е най-популярният микс от подправки у нас, който се използва от епохи. Описани са и главните съставки - червен пипер, сол, мащерка, кимион, босилек, сушени листа от сминдух и чубрица.

Вкусът на шарената сол е " прелестен, мек и благоуханен ", който може да усъвършенства усета на доста ястия. Препоръчва се да се употребява с самун, картофи, сирене и зеленчуци.

А в този момент шарената сол е на първото място в нова класация на Taste Atlas за най-високо оценените миксове от подправки в света. Оценката й е 4.9 от общо 5 точки, с които оставя зад себе си други ароматни комбинации от Ямайка, Индия, Япония, Мексико, Мароко, Съединени американски щати и други. И не щеш ли имаме още един мотив за национална горделивост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР